BBP 2007 / 2008

29.03.2008 06:40

Trošku opožděné resumé zimního Běžeckého poháru ročníku 2007-2008, kterého se účastnili i někteří členové Acer týmu. Káťa Topičová bere běh jako svoji hlavní disciplínu; Jura Březina (tedy já) jako přípravu; Pavel Walter nechce být vyloženou součástí týmu (protože nechce jezdit cyklo závody), ale navlíkl na sebe dres, běžel závody, takže má smůlu; ostatní si dali spíše svoji oblíbenou trať, anebo je zvědavost z vlastní fyzičky přitáhla na start.  Z výčtu aceráků se vymyká brácha Pavla Juráčka, Petr. Dovolil jsem si uvést jeho pořadí a vůbec se o něm zmínit. Stejně jako v případě Kamila Pánka (MTB) si myslím, že je Petr budoucí adept na členství v Acer bike teamu, i když na MTB nebo silničce nejezdí (jen na krásným zeleným arabovi). Je to výborný běžec a pod Acer bike teamem běžel v roce 2006 i extrém štafetový závod Bobr cup (stejně jako Pavel W., takže potvrzení výše řečeného).
     Nebudu se rozepisovat o jednotlivých závodech. V případě mém a Káti, kdy byla účast na 7, resp. 8 závodech z 10, by byly zážitky na několik stran. Spíše bych to pojal jako lákadlo pro váhavce.
     Závody běžeckého poháru jsou velmi dobře pořadatelsky zajišťovány, řekl bych „za málo peněz, hodně muziky“. Startovné je 30,-Kč, hodně účastníků, po závodě občerstvení, možnost nákupu sportovního vybavení za zajímavé ceny, vesměs výborné zázemí různých sportovních areálů, sokoloven, orloven atd. Tratě crossu, vyjma dvou tří závodů, jsou vedeny náročným terénem, dobře značeny, v zajímavých lokalitách. Pro cyklisty sice není běh úplně nejoptimálnější forma pohybu, ale BBP jsem osobně začal brát jako „vyzávodění“ se. Důležité ale je (budu se asi opakovat), že se setkávají lidé, které baví pohyb, sport, zdravá soutěživost. www.bbp.webzdarma.cz


 

K našim výsledkům:  Za týmem udávám počet účastí na závodech. U Pavla Waltra je počet závodů bohužel ovlivněn jeho zdravotními problémy. Ale věřím, že příští sezóna mu vyjde podle představ. Patří do kat. veteránů 1 a tam je možnost zajímavého umístění. Mužů běželo alespoň jeden závod celkem 548. Závody kat. na 5 km se účastnilo alespoň jednoho závodu 296 lidí, z toho v kat. ženy - 85. Před jmény žen je uvedeno celkové pořadí bez rozdílu kat.

**Celkové pořadí mužů, bez rozdílu kategorií, 10 km:**
1)  ORÁLEK Daniel              AC Moravská Slávia Brno           
2)  OLEJNÍČEK Lukáš          AC Moravská Slávia Brno
3)  ONDRÁČEK Tomáš         Uni Brno - ASC Bučovice