BĚH KOLEM KANIC, 7.2.2009

07.02.2009 07:13

 Po páté závodě běžeckého poháru můžeme konstatovat, že se stále zlepšujeme. Hlavně Káťa, která se snaží udržet průběžně druhou pozici v kategorii žen. 

V Kanicích nás přivítalo větrné, ale slunečně prohřáté počasí. Že je zimní měsíc bylo na trati poznat jen z místy namrzlé šotolinové lesní cesty. Po těch se mimo jiné běželo 80% trati. Pro Břízu a Katku byly Kanice premiéra. Trať je pěkně členitá, ihned po startu kilometr do kopce a stále lesem v oblasti mezi Kanicemi a Bílovicemi. Opět, jako ostatně u všech závodů BBP, perfektní zázemí závodu, tentokrát v místní škole. 

Na pětku vystartovalo 106 závodníků a závodnic. Vzhledem k tomu, že nestartoval favorit Homoláč z UNI Brno, běžel balík běžců po kilometrovém výběhu od startu pohromadě. Do cíle ovšem doběhla překvapivě jako první s 19 sekundovým náskokem Vodičková s RPG Brno (dala si ještě desítku na celkově 17 místě). Naše Káťa dosprintovala na celkově 37 místě a v kategorii obsadila 3 příčku z 27 žen. Průběžně si upevnila druhou pozici v kategorii a celkově je už na vynikajícím 10 místě! 

Náročná deseti kilometrová trať pohltila 204 závodníků, mezi nimi i Břízu, který vyzkoušel hodně ostrý start do kopce. Obětované síly poté chyběly ve dvou nepříjemných zalamovácích. Na špici, dle svědectví, se to pěkně mlelo. Nakonec vyhrál Barták Lukáš z týmu TGE, který v nynějším ročníku běžel vůbez poprvé. Bříza, který neběžel letos poprvé, skončil opět v těsném okolí první padesátky, a to na 51 pozici. Celkově se dostal na 38 místo a v kategorii mužů je průběžně 25.

  www.bbp.webzdarma.cz