BOBR CUP 2009

03.10.2009 19:41

     Největší brzdou pro účast na tomto zajímavém závodě je sehnat kajakáře. Zúčastnil jsem se dvou ročníků (poslední v r.2006) a vím, že je potřeba lanařit nějakýho vodáka hned po skončení tohoto závodu. My (s ženou) jsme ho sehnali haluzově na naší předsvatební bečce dva měsíce před startem. Pavel Horák je všestranej sportovec a letos mu učarovali kola - horská kola. Na bečce nám ale v podroušeným stavu řekl, že už nějakou dobu jezdí vodu - divokou. Nevadilo, hned jsme ho zlanařili (to, že je na Bobru "olej" se dozvěděl až z videí). Týden před startem došlo k několika menším problémům. Pavlík nesehnal rychlostní ani mořský kajak, takže "divoká voda" (měl změřeno, že na 10 m ztrácí metr s tímto druhem kajaku). Katuš zjistila, že 15 km a pět brodů nedá za hoďku. Já se zas mohl modlit, aby vydržela plíce, na biku jsme nejel závody od osudného 8. května.

     3. října byl odjezd trošku znervózněn nakládáním kajaku na Pájovu Hondu, ale všechno se zvládlo. Vyrážíme v sestavě: Katuš - běh, Pavel - kajak, Bříza - bike, David Březina+Anna (přítelkyně Pavla) - fan club. V Litovli na koupališti jsme v 8:50 hod. (presentačka dle propozic do 9:00), po registraci, která se protahuje do 10:45 hod. (aby udělali rekord v počtu účastníků), seznamuju všechny z prostředím. Káťu ani Davče bych nemusel, oba tady byli před 3 roky (synátor jako embrio, ale to taky údajně vnímá). V době oficiální rozpravy se rozjíždím. Někteří bikeři na mě čumí, že hodinu a půl před startem biku (minimálně) su oblíklej v kůži a razím se rozjet. Narozdíl od nich mám ale tu čest pozdravit exsilničního profíka Honzu Hrušku (pozdravil mě první aniž bych to čekal, taktak jsem mu odpověděl). Vracím se z 20 km švihu právě včas abych přesunul Pavla, Aničku a Davče na první brod běžecké části. Katuš vlítla do ledové vody vysmátá. Vysmátej byl asi i Hruška, když vyrážel na trať 18 min. přede mnou. Byl jsem už dost nervózní, ale zase si říkal, že ženský to tady v té konkurenci nemají vůbec lehký. Ta moje nakonec zaběhla nadstandart a já mohl vyrazit s cílem zlepšit svůj čas z minula a posunout náš mančaft alespoň o 30 fleků. Podařilo se o 47 (bavil jsem se počítáním předjetých) a časově o jednu minutu. Pavlík měl svoji část určitě nejtěžší, zvlášť když neměl optimál kajak a byl dost nervózní (fotil se záklopkou, těsně před startem údajně nevylezl z auta). Závěrečnej sjezd z rampy, eskymák a plavání za odplouvajícím kajakem byl veselým zakončení tříhodinové makačky naší štafety.

     Všichni tři i s fan clubem jsme si slíbili, že příští rok jim to tady natřeme. Tohle byla taková seznamovačka (jak řekl Pája), taková oťukávačka. Bobr cup je potřeba brát jako zpestření po sezóně, i když je to MČR. Už se těším za rok, mančaft máme a je pěkně nabuzenej k odvetě. Ještě doplním Kátin poznatek. Naše dresy jsou už profláklý i v běžecké sekci, pár lidí ji poznávalo a to potěší, i když nejsme na špici. 

                                                                                                                                       Bříza

 

https://inrace.cz/bobrcup/o-zavode.php

 Pořadí bedna:

1. Olomoucký deník              2:00:50   (FASCHINGBAUER, HRUŠKA,                                                                  MRŮZEK)
2. NUTREND / Salomon-run   2:01:48   (HAVLÍČEK, NOVOTNÝ, KNEBEL)
3. OpavaNet / Tilak              2:04:50   (BRÝDL, HORÁK, KROPÁČEK) 

124. Acer bike team             3:00:49   (BŘEZINOVÁ Kateřina, BŘEZINA                                                              Jiří, HORÁK Pavel)