IRONBIKE, LIMONE PIEMONTE - SAUZE D'OULX

30.07.2011 07:37

Předem reportu se omlouváv, že vzniká až nyní. Přesně nevím o jaká muka šlo, protože ještě nemáme úplná doslovná svědectví, ani žádný live report. Přesto je absolutní povinností se zmínit o účasti prvního aceráka na tomto zřejmě nejtěžším etapáku starého kontinentu. Juris byl jedním z čtyř Čechů ve startovním poli a rozhodně (dle výsledků) se neztratil. V mobilním rozhovoru se zmínil, že to nebylo zas tak (časově) strašný jak se říká. Nevím co si pod tímto sdělením představit, když člověk sedí sedm dní (s prologem osm) od 9 do 15 hodin na kole........

    Bohužel letos je trošku problém sehnat na našich bikových serverech bližší info (Kolo o život je lukrativnější pro média) o tomto specifickém závodě. Počkáme si tedy na report od Pavla a stručně přiblížíme o co vlastně jde:

"Závodí se ve stylu automobilové rally, ve stylu eRZet. Každý den zpravidla dva měřené úseky dlouhé 2 – 3h, mezi nimi neměřený přejezd. Především se ale celá etapa jede jako časovka jednotlivců. Osm dní, osm etap, vysoké hory, krásná příroda, spacáky, stany, nošení kol na zádech, singltracky v italsko-francouzských Alpách."

https://www.ironbike.it/default.asp