KELLYS MALEVIL CUP, 9. května

09.05.2009 19:18

Pavel Juráček s ženou Monikou a Kuba Špirk s přítelkyní Petrou. To byla sestava aceráků, která se již ve čtvrtek 7. května vydala do Lužických hor na desátý ročník MTB maratonu Kellys Malevil cupu. Jak se vedlo mužské části během závodu a jaký byl pro všechny prodloužený víkend ? To nám krátce přiblíží Kuba:

Ve čtvrtek v poledne vyrážíme do severních Čech na Malevil cup ve složení Juráčkovi a Špirkovi. Po cestě se zastavujeme doplnit palivo na náměstí v Jičíně a poté prohlídka hradu Trosky. Kolem sedmé hodiny jsme v Mařenicích, kde je naše víkendové sídlo. Potkáváme elitní sestavu Merida bike teamu - Jobánek, Vlach a domlouváme si páteční průzkum trati.

V pátek vyrážíme na nejzajímavější část dlouhé trasy – Hvoz a cílový dojezd. Ve složení Pavel, Kuba (Acer), Jara, Tomáš (Porsche), Vlach a Jobánek (Merida). Jede se v překvapivě klidném tempu. Dopolední projetí měřilo 40 km. V poledne přijíždí poslední část výpravy a to Pánkovi. Odpoledne se jdeme zaprezentovat a již jen relaxujeme.

Sobota

6:30   budíček
7:30   odjezd na start
8:30   start
10:30 průjezd Oybinem – Kuba píchl a výměna duše trvala neuvěřitelných 11 minut – bylo po závodě.
12:40 dojíždí vítěz Jan Hruška do cíle po 106,5 km, druhý se ztrátou 13 sekund je Tomáš Vokrouhlík, třetí Ježek a náš včerejší průvodce                   Jobánek je na nepopulárním čtvrtém místě.
13:45 protíná cíl Pavel Juráček na fantastickém 62. místě, v kategorii je 18. Se ztrátou 6 minut přijíždí na 79. místě Jara (Porsche Brno).
14:15 dojíždí Kuba (142.)
14:55 je v cíli Kamil (245.)

Posledně dva jmenování asi nebudou vzpomínat na Malevil v dobrém. Večer patřil grilování a lehce jsme zapili Pavlovi narozeniny.

V neděli už zase jen Juráčkovi a Špirkovi navštívili státní zámek Lemberk a Prachovské skály, do Brna dorazili ve 21:00.

 

                                                                                                                                        Kuba