Slovensko, Rakousko DH

19.07.2010 07:38

Přestože by to mohlo vypadat, že dehá sekce Acer teamu si jen válí šunky a na kole vlastně vůbec nejezdí, opak je pravdou. Od konce dubna jsme v provozu a pilně trénujeme jak na lokálních tratích v Hořicích ( viz video link - v dubnu https://vimeo.com/11225949 a v květnu https://vimeo.com/11982004 ) -sem patří velký dík firmě Acer interier za zajištění vývozové dodávky. Opožděné díky. Taky jsme zvládli i opening na Semmeringu a opening slovenského střediska Malino Brdo, kde se jelo další kolo Moravsko slovenského DH cupu a v polovině července se tam jede mistrovství Slovenska.
     

     Celý konec května jsem se těšil na otvíračku Špindlu, kde M. Maroši postavil novou trať přímo pod lanovkou a podle fotek bylo jasné, že to bude stát za to. Spřátelený team dolekop.com preferoval slovenskou Polomku a tak to vypadalo, že pojedeme do Špindlu jen sami s Tomem. Toho nakonec odradila předpověď počasí, takže jsem na cestu do Špindlu zůstal sám. Na poslední chvíli měním destinaci a jedu na slovenský pohár s Bolkem a Petou Krutorovic a Beďou z DK. Pokus naložit 2 kola značky Krutor, jednu Glory a moje kolo plus všechny krámy do našeho busíka selhal. Respektive mě málem selhalo srdce, když jsem viděl kolik věcí máme naložit na dva dny pro 4 lidi. A to busík odvezl na Megavalanche 3 sjezďáky, 5 kántrovekk a 5 lidí. Nakonec tedy odjíždíme po dvou ve dvou autech, ještě rychlá zastávka ve volební místnosti a pak už hurá bouřkou 5 hodin jízdy směr Brezno. Těsně před Breznem bereme stopařku, voní vodkou a potřebuje hodit na diskotéku. Jsme uvědomělí závodníci a odoláváme pozvání, nepřijeli jsme tančit. Slovensko má talent. Spolujezdec o ní mluví celý víkend. Máme zážitek. Na místě jsme tradičně o půl jedné v noci. DK dodávka dorazila hodinu před námi, Krutor dodávka půl hodinky před námi, průtrž mračen taky. Všude je hodně mokro. Pár piv před spaním. Ráno je krásně, není sice azuro a přezouváme na wetscreamy, ale aspoň neprší. Nejezdí vlek, oprava trvala asi hodinku. Trať vysychá. Několik deštíků během dne. Dopoledne je hrozná fronta na vlek tak zkouším chytat pomy, narozdíl od Keliho nemám štěstí. Nechytím ani jednu a jdu potupně do fronty na vlek. Celý den ježdění alias poctivého tréninku končím kolem sedmé večer umytím kola v potoce a konzumací několika Keltů z místního výčepu. Spíme sladce. Ráno je trať ještě trochu mokrá a tak první jízdu jedu na mokrých gumách. V cíli už je vyschlá a kategorie, které startují po veteránech už jedou na suchých. I já přezouvám a druhou jízdu už na Minionech. Přes přezutí se mi nedaří nic moc zrychlit a končím předposlední. Snad to bude příště rychlejší.

Zde video s mym kratkym ucinkovanim:

https://www.bikemagazin.sk/zurnal/items/video-z-1-kola-slov-pohara-v-zjazde.html

Prodloužený víkend Wagrain, Leogang, Sallbach, Semmering

      Kýžené 4 dny volna jsme projezdili na různých místech a v různých sestavách. Sobota neděle Rosťa, Tomáš a Pavel ve Wagrainu a Semmeringu. Já s Markyš jsme si dali pro zahřátí výstup na Gr. Venediger a připojujeme se k teamu až v neděli večer na parkovišti v Leogangu. Kvůli bouřce a vydatnému dešti se náš busík mění v hospodu, která ubytuje i pět pijavců. Ráno přejíždíme všichni do Saalbachu, kde nás čeká X line, Malá Francie v Rakousku a dá se říct to nejlepší co tato země pro sjezdaře nabízí. Přes 6 km dlouhá trať s převýšením přes tisíc metrů je po ránu mokrá ale postupně vysychá, což pro nás znamená ideální podmínky. Vzhledem ke své délce je trať poměrně náročná na fyzičku, ale svezení je to překrásné. Pro ikscéčkaře je tato lanovka jednou z 5 na slavné 5 Gondel Tour. Jejich trať ale směřuje jinam, za kopec a dál k dalším lanovkám. Po celém dni ježdění kluci balí a jedou domů. My máme ještě úterý a přesouváme se do Wagrainu. Tam ale vytrvale prší, a tak známe z Wagrainu jen zázemí. To je fajn, včetně snadno dostupného dřeva k ohni. Ráno kvůli neustávajícímu dešti přejíždíme na Semmering, kde svítí sluníčko a je spousta nových konstrukcí a pár vylepšení na freeride tratích. Jezdíme do šesti večer na odpolední ticket za 18 E.

                                                                                                            Oskar