RÁJEČKOVSKÁ DESÍTKA, 21.2.2009

21.02.2009 12:44

Šestý závod běžeckého poháru pořádali nadšenci z obce Ráječko nedaleko Blanska. Počasí určitě nebylo příčinou nejmenší účasti závodníků na startu v letošním ročníku BBP. Spíše bych v tom viděl začátek "jarních" prázdnin, vzdálenost od Brna (pro některé), různá soustředění a v neposlední řadě ne moc atraktivní trať v okolí hlavní silnice (tedy aspoň pro mne). Počasí letos bylo přívětivější nežli loni, teplota lehce nad nulou, pod mrakem, lehký větřík. Ten se sice trošičku probral během desítky, ale vloni to byl uragán.

Na pětku vyběhlo pouhých 67 závodníků, proto možná tak výrazný náskok vítěze před ostatními. A kdo byl vítěz 5 km? Nečekaně Homoláč z UNI Brno o 1:41 min. před Kabrhelem z Litomyšle. Nás ale zajímalo umístění Katky Topičové, která v kategorii žen doběhla z 14 zúčastněných na parádním 4. místě! Tímtro počinem se dostává na průběžnou první příčku v kategorii!!!

Na 10 km se vydalo 165 běžců, kteří ve velmi rychlém tempu poprali s dlouhým výběhem do polí nad Horní Lhotu a souvislou vrstvou sněhu po téměř celé trati. Do cíle dovedl startovní pole opět po dvou závodech na první pozici Orálek z Morendy. Jura Březina s vypětím sil (ještě ne všech) doběhl na 44. místě, čímž se posunul na průběžnou 28. příčku. Káťa se vyběhla po pětce a skončila mezi šesti ženami, celkově 131.

                                                                                                                       Bříza

  www.bbp.webzdarma.cz