SOUSTŘEDĚNÍ VELKÝ MEDER, 27.2. - 1.3.

01.03.2009 15:25

Fota ve fotogalerii

První, dalo by se říct oficiální soustředění  našeho týmu se co do počtu moc nepovedlo. Do místa víkendového soustřeďka, Velkého Mederu, dorazili jako první Bříza, Káťa a synátor Davča. Ubytování na privátu rodiny Foldesových (ještě jsem nepřišel na to, jak se píše přehlasovaný O) bylo možné v jednom z cca 10 pokojů přístavku na nádvoří rodinného domku, nebo jednom 4-lůžkovém apartmánu přímo v domě. Apartmán si vybrali první příchozí. Druzí dojeli Paclíkovi s pejsky v 18:30 a poslední rodinka ve 23:30! Juráčkovic. Vzhledem k tomu, že Rosťa ze zdravotních důvodů měl zakázáno kolo, dal Bříza 45 km sólo únik po jihoslovenských pláních a skoro maďarských vesničkách.

Sobota a společný mega švih Bříza + Juris. Zbytek tříhodinová procházka po nezajímavém městečku. Trasa jízdy Gyor (zas to O) - Komárno - V.Meder, 110 km (posledních 33 km v dost nepříjemným protivětru), z toho 12 km na maďarské straně v zákazu vjezdu pro povozy, traktory a kola. Proč toto zmiňuji? Protože Juris překročil hranice bez dokladů. A to si ještě dovolil u paprikáčů prdnout dvě špajchny. Po návratu čas pro rodinky, trávený v 38 stupňové vodě místních kúpelí. Poté tradiční slovenské pivo Zlatý Bažant. Balzám na cyklistovo tělo. 

Neděle, stále teplota vzduchu kolem 8 stupňů, přijatelné počasí, soustavný větřík, fádní roviny a vidina termálních kúpelí po švihu. S tím jsme vyrazili na 70 km okruh, který zahrnoval návštěvu výtvoru lidského megalomanství - vodné dielo Gabčíkovo. Výjezd na hráz byl jediný kopeček v širokém okolí. Návrat z vyjížďky dřív než ženy čekaly, takže oboustranná spokojenost. Do kúpelí už šli jen Březinovic a stály opět za to. Balzám na cyklistovo tělo.

 

Toto víkendové soustředění beru jako průzkum terénu, jako zkoušku do budoucna. Organizace, výběr místa, doprava atd. I přes mizernou účast lidí si myslím, že v budoucnu by navštěvování jihu Slovenska, kde je určitě tepleji vč. termálních pramenů pro regeneraci  těla, mohlo přinést určitá pozitiva. K tomu bych rád ( a nejen já ) i zimní soustředění. Uvidíme.

 

                                                                                                           Bříza