SPORT LIFE BRNO, 5. - 8.listopadu

30.11.2009 19:48

    Sport life není jen o cyklistice, ale vzhledem k našemu zaměření nás (alespoň mne) zajímal a přitahoval nejvíce veletrh BIKE BRNO. Zde několik postřehů a názorů na právě skončenou akci (a nějaký fotky):

BVV (jejich předběžná závěrečná zpráva) - Největší ze čtyřlístku výstav byl cyklistický veletrh, který se poprvé prezentoval pod samostatnou značkou Bike Brno a přivítal 200 vystavovatelů ze 16 zemí na pronajaté ploše 8 272 m2. Podíl zahraničních vystavovatelů se zvýšil na třetinu, rozsáhlou účast měla mj. Tchajwanská asociace výrobců jízdních kol a komponentů. Mezinárodní porota udělila nejlepším exponátům sedm cen Bike Brno Prestige. Poprvé se ve větší míře prezentovala městská kola a pavilon P se stal místem historicky největší koncentrace elektrokol v České republice. Na největší indoor testovací dráze elektrokol v Evropě bylo po celou dobu plno a zájemci si projížděli některý z 35 modelů od 22 výrobců. Odborníci jednali na tradiční Bike Konferenci, z tradičních cyklistických lahůdek nechyběla atraktivní show Meatfly Freestyle Meeting ani víkendové Mistrovství ČR v biketrialu. Magnetem veletrhu byly hvězdy cyklistického sportu v čele s Romanem Kreuzigerem, Rakušankou Elisabeth Osl, Jánem Svoradou a mnoha dalšími. Novinkou byla soutěž mechaniků jízdních kol s firmou Park Tool.

Annick Roetynck, tajemnice evropské asociace ETRA, Belgie - Je pro mne velká čest, že mohu být v Brně na veletrhu, a doufám, že sem přijedu ještě mnohokrát. Děkuji také za ocenění, je velmi povzbuzující, jak vážně berete naši práci. Bike Brno a ETRA mají stejné cíle a mohu vás ujistit, že finanční příspěvek, který jsme obdrželi, využijeme k jejich naplňování.

Jaromír Purmenský, obchodní oddělení BIKE FUN International s. r. o. (značka SUPERIOR) - V Brně vystavujeme pravidelně a přivážíme sem kompletní nabídku, jakou zákazník v běžných obchodech neuvidí. Na veletrhu si konečný zákazník může vybrat z celého sortimentu a porovnat nabídku jednotlivých značek. My se srovnání nebojíme, jako česká značka jsme výjimeční a jedineční, takže to vítáme.

Elisabeth Osl, vítězka Světového poháru v XC na horských kolech, Rakousko - Na veletrhu Bike Brno jsem poprvé. Nejvíce času jsem strávila v cyklistických pavilonech a odpoledne mám v plánu podpořit své rakouské přátele v lezeckém závodě. Je tu zábava, pořád se něco děje, a to se mi líbí.

MTBS.cz - Zvažujete-li zda do Brna vyrazit, či nikoliv, pak MTBS říká "zvažte to". Ne všechno tu je, ale pokud se sem už rozhodnete vydat, myslíme si, že přeci jen hodně novinek uvidíte, a třeba vám přinese něco i návštěva tajwanské sekce haly F, ve které jsme i my našli překvapivě zajímavé exponáty.

a já (Bříza) - letos jsem byl jen v pátek pracovně, kola mě připadají vzájemně si podobná, pár technických kousků se ale našlo. Bikeři, kteří nemají možnost navštívit presentace významných značek během roku, budou některé postrádat. Možná, že se toto na příští rok změní a mohl by k tomu přispět i krok BVV......ZMĚNA TERMÍNU! Příští ročník veletrhů SPORT Life, Bike Brno a výstav boat Brno, Caravaning Brno se uskuteční od 7. do 10. října 2010.

Upravit text