SRPNOVÉ ZÁVODY Irmy Mezníkové

31.08.2008 06:55

Rád bych, aby se na našem webu občas objevovali zážitky lidí, kteří tak úplně nepatří do týmu, ale jsou to naši blízcí, kamarádi, známí, soupeři. Snad mi aceráci prominou, že bez jejich vědomí zveřejňuji zážitky prvního takového člověka, ženy - bikerky. 
  
    Irmu Mezníkovou jsem potkal tak před 6 lety? Nepamatuji si přesně, ale co vím určitě, tak jsem jezdil za Merida biking team 2, bylo to na Merida tour a za mnou se ozval ženský hlas: "Ty jezdíš za Meridu? Já si říkala komu patří tak hubený lýtka." Hezky jsme si popovídali, předjeli přitom ze pár lidí a od té doby se známe. Ovšem neznám Irmu natolik, abych si mohl dovolit o ní psát více dopodrobna. Takže: sympatická, pohledná, pro muže v zajímavých letech, hodně nadšená cyklistka, závodnice.
Tady jsou její živé zážitky z letošních srpnových závodů - 

 

Hlinecká třicítka   2.8.2008

20km MTB
3. místo

V Hlinsku je o dost chladněji než v Brně. Prší, v noci, ráno, no to teda moc nemusím. V poledne si jedeme s Pájou  projet trať, okruh má 10km. Pole, louky, lesy, kořínky, ke konci technika, taky se učím najíždět hupík, ať při závodě nemusím slézat. Pája je výborná bajkerka, hlavně domácí a ukazuje mi tu nejlepší stopu. Start je odpoledne. Chlapi startují s časovým handicapem, dle ročníku narození.  Ženy mají start společný, škoda, jinak bych startovala nejméně o 10minut dříve...... Start, jedu na čtvrté pozici, dojíždím si třetí, chvíli se štípeme, pak ale ujíždím, pozici si držím do cíle, i když i druhou jsem měla na dohled...  Třetí místo, v pěkném místním závodě. Krásná trať a hlavně užasný lidi kolem. Po závodě vydařený večírek do 3hod ranní.... Druhý den tanční parket vypadá, jako místo, kde prasátka čumákama ryli.
 
 
Jundrovský kopeček  9.8.2008

40km, MTB
2. místo

 
Brno, závod v Brně. V pátek nám na trať napršelo. Loňský, první, ročník byl na blátě a nebylo to tedy nic moc. Z kopečku mám respekt, je to fakt hora. Před startem se zatahuje obloha, ale Jundrovu se to vyhne, naštěstí. Start hned do kopce, no hrozný, borci jedou strašně rychle. Třetí pozice je moje, dojíždím si druhou, a tam se už udržím. Stoupání mezi zahrádkama je fakt brutální, nemá konce, dost to bolí, a to to pojedu 3x, výborně..... Ve sjezdu nad fotbalovým hřištěm se proletím přes řidítka, naštěstí měkký dopad, takže jen modřina na zádech, bolavé rameno,  rozletí se mi přilba, nejde rychle dát do kupy, tak celý závod jedu s klimbající přilbou, pěkně křivě nasazenou. Pád příjemný nebyl, rozhazuje mě to z tempa, ty sjezdy musím jezdit opatrněji. Třetí mě naštěstí nedojíždí, tak si můžu užívat krásných pěšinek, zatáček, sjezdíky, výjezdíky.... Fakt dost dobrá a hlavně těžká trať. Sotva se vyšplhám na brdek, už je tu sjezd ze sedla, brzdy, žádný odpočinek. Nejsem žádný technik, takže mi to přijde opravdu těžké. Na občerstvovačce mi vždy podají pitíčko, to je taky fajn. Zázemí na stadionu je super, atmosféra taky. Spousty známých, a o to tady přeci jde.
 
 
 
Kněžice  16.8.2008

50km, MTB
2. místo

 
Prší  a prší!!!!!! Celé páteční odpoledne, celou noc. Srpnová teplota zrovna není, 10stupňů. Moc teplých věcí jsem si nenabalila. Hodily by se neoprénové návleky "až po uši". Přesto to nevzdávám a stavím se na start mezi místní borce a borkyně. Začíná se do kopce, kde to chlapi nakopnou, a hurá do terénu, polňačky, lesní cesty, vše je pořádně nasáklé vodou. Během chvíle jsem durch. Hluboké kaluže.  Kosa hrozná , nohy zmrzlé, šlapky, kolena prestydnutím bolí, moc mi to v té zimě nejede. Musím jet bez brýlí, čočky plné písku, tak vidím střídavě na jedno, střídavě na druhé oko. Dlouhé pasáže jedu s chlapama, tak využívám háka a schovávám se před větrem. Je to fakt peklo, zima, bláto , kaluže po kolena.....Druhé místo je pěkné. Do sprchy jdu celá oblečená, nejdřív opláchnu všechny věci. Z obličeje smývám bahenní pleťovou masku za 350,-, to jde ne?
 
 
Lázně Bělohrad 23.8.2008

MTB 50km

6.místo

5.00 budíček, cesta k Jičínu. To mě asi zabije. Před závody cestování moc nemusím. Vše je tak nějak rozhozené, jídlo, spánek, odpočinek. Trasa vede Podkrkonoším, terén je po deštích místy rozbahněný, na co také doplácím. Blátivé úseky jsou pro mě nejetelné, několikrát padám, i obličejem do žabince. K tomu žaludek zlobí, no, není mi nejlépe. 6. místo je maximum co ze sebe dokážu vymáčknout. Nohy mám slabé, úplně jalové, necítím žádnou sílu.

 
Náměšť nad Oslavou 30.8.2008

MTB 40km

2.místo

Minulý rok jsem jela 30km, letos změněno na 40km, i trať jiná, vynechány dlouhé asfaltové pasáže. Krásné počasí. Trochu větrno, takže v polích hodně ztrácím na první, odtáhnu si to sama, žádná spolupracující skupinka. Ale jinak spokojenost, suché cesty. V cíli teda naprosto odporné rizoto, smradlavé..... špatná volba, nabízí se i klasický guláš. Dárky na bedně pro první v různých kategoriích jsou hodně zajímavé, remoska, šicí stroj, vapka, dvd s pornem......